Продължете към съдържанието

Дядо Добри. Светецът от Байлово

Автор: Борислав Радославов

Илюстрации от: Владо Трифонов

Фотограф на корица: Фотограф на корицата

Дизайн на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542826286

Дата на издаване: 2018

Страници: 332

Корица: мека корица

Корична цена: 15.9 лв.

Това е истинската история на дядо Добри. За­щото неговият живот може да се проследи най-добре не с автобиографични данни, а с разказите на най-близките му. За срещите, случките и разгово­рите с него. За историите, които оставят поука и време за размисъл. За живота и постъпките на хората, които неминуемо се променят след контакт с дядо Добри и поемат по праведен и честен път. За това, че покаянието и смирението могат да възвисят човек, а суетата и лицемерието да го принизят.

 

В следващите страници са събрани историите на най-близките хора, които в продължение на 30 годи­ни крепят и доизграждат светлия образ на светеца от Байлово, както завинаги столетникът ще остане в умовете и сърцата на хората. Цонка Панталеева е неговото второ „аз“. Повече от двайсет години не е говорила никъде и пред никого за тайната си завера с дядо До­бри. Тя спази неговите заръки пред никого нищо да не казва. Десетки хиляди минаваха всеки ден през ръце­те ѝ, но тя не прибра за себе си нито една стотинка.

 

Това е смисълът да четеш тази книга. Да усетиш и ти духа на вярата, който повдига всеки, дръзнал да се противопостави на дявола в себе си.

 

И да го победи.

 

„Дядо Добри – светецът от Байлово“ е първата от навярно много бъдещи книги със спомени, разкази, преживявания. Светостта му неустоимо ще ни привлича. Като че ли той със своята пластмасова чашка продължава да стои, но вече не пред входа на храма, а  пред входа на сърцето ни и все така смирено ни моли да се сетим за Бога. Имаме нужда от неговата кротост, от неговата странна външност, от неговата тиха и гальовна ненатрапчивост. В този смисъл книгата на Борислав Радославов добросъвестно и с обич разказва за светеца от Байлово. Разказва без наставления и без размахване на пръст, а със сърдечна топлота.”

Теодора Димова

 

Дизайнер на корица: Дамян Дамянов

Снимка на корица: Владо Трифонов

 

Видео за Дядо Добри:

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Дядо Добри. Светецът от Байлово”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *