Продължете към съдържанието

Берлускони. Епичната история на милиардера, който завладя Италия

Автор: Алън Фрийдман

Преводач: Пейчо Кънев

Художник на корица: Дамян Дамянов

Илюстрации от: Крум Стоев

Фотограф на корица: Фотограф на корицата

ISBN: 9789542819318

Дата на издаване: 2015

Страници: 304

Преведено от: английски език

Корица: мека

Корична цена: 5 лв.

Силвио Берлускони разказва живота си в първата своя оторизирана биография. Най-скандалният министър-председател в историята на Италия проговаря за своя път към върха, за приятелствата си със световни лидери като Владимир Путин, Джордж У. Буш и Муамар Кадафи, за обвиненията във връзки с мафията, за бъдещето на футболен клуб Милан и за прословутите партита „Бунга-бунга”, които станаха една от причините за драматичното му падение от политическата сцена.

Биографията е написана от авторитетния американски журналист Алън Фрийдман, който е извадил най-ценното и най-интересното от над 100 часа записи с интервюта с италианския милиардер. Авторът с огромна прецизност анализира дългата история на Берлускони и многото трансформации, през които е преминал – от шоумен, през строителен предприемач, медиен магнат, футболен бос и плейбой до един от най-влиятелните играчи на световната политическа сцена. Алън Фрийдман приключи работа по книгата едва в края на август и неговите впечатления от Берлускони са съвсем пресни. Журналистът успя да интервюира и някои от най-близките приятели на бившия италиански премиер, сред които е и самият Владимир Путин.

В предговора на книгата е описана срещата на Фрийдман с руския лидер в Кремъл. Алън Фрийдман е бил поканен в Кремъл, за да разговаря с Путин за ролята на Силвио Берлускони и за приятелството между двамата лидери.

„Никога не съм изпитвал радост от политиката. Аз не съм професионален политик. Аз съм предприемач”

Силвио Берлускони

„Съжалявам, ако това ти се стори повърхностно, но трябва най-вече да я харесвам много. Тя трябва да е красива, трябва да е желана”

Берлускони за перфектната жена

„И трябва да кажа, че сегашният папа си върши работата точно така, както и аз бих я свършил. Но трябва да признаеш, че макар да сме на една възраст, аз все още изглеждам доста по-млад от него”

Берлускони за папа Франциск

Мисля, че футболът е универсална метафора на живота. Той е национална страст не само в Италия, но и в целия свят. Той е контрастът между доброто и злото, между приятелите и враговете.

Берлускони за футбола

„Ние създадохме помежду си една много добра лична връзка, много приятелска”

Владимир Путин за приятелството си с Берлускони

„По въпроса за Украйна, аз въобще не съм съгласен с политиката на Европейския съюз и Съединените щати, както и с поведението на НАТО”

Силвио Берлускони за кризата в Крим

„Никога няма да забравя първия път, в който се срещнах с Джордж У. Буш. Веднага си допаднахме. Имаше някакво приятно чувство помежду ни. Появи се някаква химия”

Силвио Берлускони

„Спомням си как казах на президента Буш, че ние опитомяваме Кадафи”

Силвио Берлускони за отношенията с Кадафи

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Берлускони. Епичната история на милиардера, който завладя Италия”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *