Продължете към съдържанието

Влюбих се в надеждата – предстоящо

Автор: Lancali

Преводач: Ирина Димитрова

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542844846

Дата на издаване: 2023

Страници: 448

Корична цена: 25 лв.

Поетична и опустошително красива история за любовта и приятелството.

 

Времето, болестта и смъртта са най-големите крадци на света.

Сам, Сони, Нео и Кьор – група неизличимо болни тийнейджъри, решават да се разбунтуват и да си вземат обратно всичко онова, което диагнозите са им откраднали.

На фона на безмилостния болничен пейзаж героите, всеки счупен по свой начин, но и по-силен заради това, ще сграбчат всяка малка радост, до която могат да се доберат. Всяко късче свобода, всяко парченце обич, всяка глътка живот. Ала сърцето на един от тях вече е било разбивано и той се е заклел да не се влюбва никога повече. Трагедиите в живота му и без това са в повече и рискът не си струва.

И все пак на това пусто място, където изглежда невъзможно любовта да се появи, вратата се отваря и през нея влиза не смъртта, а прелестно момиче с дяволита усмивка, готово да се присъедини към тях.

Предстои им един последен обир, бягство, което ще ги отведе далеч от болницата, далеч от постоянната загуба, далеч от реалността на коварните им заболявания.

Насред болка и загуба те откриват приятелство – чудото, от което са имали нужда, за да отворят и сърцата си.

Ланкали (@lancali) e псевдонимът, с който родената във Франция Лу-Андреа Калуърт е позната в социалните мрежи. Вдъхновен отчасти от собствената ѝ история и битка с хроничните заболявания „Влюбих се в надеждата“ е първият ѝ роман и една от първите книги, завладели читателската общност, която днес познаваме като #booktok.