Продължете към съдържанието

Сол при солта

Автор: Рута Сепетис

Преводач: Стоянка Сербезова-Леви

Илюстрации от: Дамян Дамянов

Дизайн на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542823247

Дата на издаване: 2017

Страници: 389

Преведено от: английски език

Корица: мека

Корична цена: 17 лв.

Бяхме невероятна група – влюбено бременно момиче, добродушен обущар, осиротяло момченце, сляпо момиче и жена гигант, която непрекъснато се оплакваше, че всички ú пречат, а всъщност заемаше най-много място от всички останали. И аз – самотно момиче, което тъгуваше за семейството си и се молеше да получи втори шанс. Бяхме непознати, докато не се превърнахме в семейство. А посланието към нашето семейство беше ясно. Бягайте за живота си.

Вилхелм Густлоф е немски военно-транспортен кораб, който отплава на 30 януари 1945 в изпълнение на опелация Ханибал – евакуация на немски войници и цивилни по време на настъплението на Червената армия. На този ден на борда си корабът е качил 10 582 пасажери при капацитет от 1900, според немските архивисти.

Скоро след отплаването Вилхелм Густлоф е забелязан от съветска подводница и е торполиран, оставяйки хората на борда в ледените води на Балтийско море. Според оценките, жертвите наброяват 9343 души, което превръща потъването на кораба в най-голямата трагедия в историята на корабоплаването.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Сол при солта”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *