Продължете към съдържанието

Музата

Автор: Джеси Бъртън

Преводач: Росица Тодорова

Илюстрации от: Дамян Дамянов

Дизайн на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 978-954-28-2295-0

Дата на издаване: 2017-03-01

Страници: 416

Преведено от: английски език

Корична цена: 5 лв.

От автора на световния бестселър „Миниатюристът“ идва история за трагична любов и стари тайни на фона на Гражданската война в Испания

В един горещ юлски ден през 1967 година животът на Одел Бастиен се променя из основи. След продължителна борба да открие мястото си в големия град, от напускането на дома си в Тринидад, Одел най-накрая намира работа като секретарка на бляскавата и мистериозна Марджъри Куик. Марджъри управлява престижна лондонска галерия и още от първата им среща взема Одел под крилото си. Въпреки това тя си остава истинска загадка… не по-малко тайнствена от изгубената картина шедьовър, която намира дом в галерията.

Тайната история на картината се простира чак до 1936 година, в стара къща в провинциална Испания, където Олив Шлос, дъщеря на известен търговец на изкуство, крие собствените си амбиции на художник. В нейния крехък рай обаче нахлуват художникът революционер Исаак Роблес и сестра му Тереса, които постепенно се превръщат в неотменна част от семейство Шлос… с неочаквани и трагични последствия.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Музата”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *