Продължете към съдържанието

Мери Джейн

Автор: Джесика Аня Блау

ISBN: 9789542839040

Дата на издаване: 2022

Страници: 296

Корична цена: 5 лв.

Задължителна за почитателите на Дейзи Джоунс, Джон Грийн и звука, който виниловата плоча издава при допира на игличката на грамофона

През лятото Мери Джейн ще работи като бавачка на петгодишната Изи. Това според майка ѝ е благоприлично занимание, подходящо за една млада дама – при това в дома на уважаван лекар и неговата съпруга.

Оказва се, че само фасадата на дома отговаря на представата на майка ѝ. Д-р Коун е психиатър, а съпругата му Бони изобщо не се интересува от домакинството. Къщата е затънала в безпорядък, а Изи расте свободна, дива и необезпокоявана от прекалено родителско внимание.

Докато Мери Джейн слага в ред живота на семейство Коун, домът им се превръща в скрита от общественото внимание клиника за Шеба и Джими – толкова известни и скандални, че дори скучният Балтимор не е сигурно убежище. Тя е актриса, певица и секссимвол, той е вокалист на рок група и наркоман. Докато д-р Коун помага на Джими да се справи с проблемите си, между Мери Джейн и Шеба избуява приятелство, родено от общата любов към музиката.

През това лято Мери Джейн ще открие, че светът е много по-пъстър и сложен, отколкото е предполагала… и че понякога възрастните също имат нужда от помощ…