Продължете към съдържанието

Малки големи неща

Автор: Джоди Пико

Преводач: Анна Кабадинска-Ганева

Илюстрации от: Фиделия Косева

Дизайн на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542829676

Дата на издаване: 2019

Страници: 512

Преведено от: английски

Корица: мека

Корична цена: 22 лв.

Рут Джеферсън е акушерка с над 20 години опит, но нищо в него не е могло да я подготви за срещата със семейство Бауер. Бивши скинари и агресивни расисти, те не искат чернокожа сестра да се доближава до новороденото им бебе. От болницата се съгласяват с тях и Рут е отстранена. Малко по-късно обаче се случва ужасна трагедия – детето умира след рутинна операция, а в стаята, преди смъртта, Рут е била забелязана сама с него.

 „Малки големи неща“ е роман за омразата и предразсъдъците, за избора, страха и надеждата. Това е една история, която за пореден път осветява грозните пукнатини във фасадата на нашата илюзия, че живеем в справедлив свят.

Може ли човек да бъде наистина безпристрастен? Илюзия ли е справедливостта и има ли лек за разделението и омразата? Могат ли различни етнически групи да живеят заедно, или винаги ще има взаимна омраза, подозрения и невидими стени?

Със съчувствие и хуманност, с дълбок психологизъм и голяма смелост Джоди Пико разглежда тези трудни въпроси и оставя читателите сами да намерят отговорите. Тя открива човешкото и достойното в сърца, иначе изпълнени с омраза и страх, и протяга ръка за диалог и разбирателство.

 

„Най-важният роман, който Джоди Пико някога е писала.“ The Washington Post

Превод от английски: Анна Кабадинска-Ганева

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Малки големи неща”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *