Продължете към съдържанието

Малката светица и портокалите

Автор: Александър Секулов

ISBN: 978-954-28-0481-9

Дата на издаване: 2009-07-01

Страници: 127

Корична цена: 15 лв.

Новата книга на Александър Секулов „Малката светица и портокалите” /издателство Сиела/ eпродължение на изящния му роман „Колекционер на любовни изречения”, който бе избран за един от шестте най-добри романа за 2008 г. на фондация ВИК и има второ издание.

 

 

ЗА КНИГАТА

 

Историята на изчезването започва на площада в Сиена, слиза с лодка на пристанището на Валпарайсо, броди из островите на Егея, пие абсент под дъжда на Лугано…

Из нейните разбягващи се лабиринти преминават двамата собственици на колекционерска къща за напълно необходими неща Матео Плюшкин и Леополд Пушкин, майсторът на сребро Йосифидиус Йо., високият пътуващ магьосник Наско Х., тъмната му сянка Негро Хосе,  Джордж Хоразиус, Джордж Закариъс, джентълмените на обира Бастиан Херце Монтоливо и Елвер Баняга, малките мъртви светци под балконите на Валпарайсо от онзи септември на 73-а, каторжникът Даниеле Синсероса, както и любовниците от черен пипер на плаващия град.

Всички те лежат под листата на пеещата маслина, ядят плодовете й, разказват  истории за жената от дим, хвърлят костилките зад гърба си и щастливо забравят, но така е във високото лято на мъжете.

За да стигнат до края на историята, скитащите из любовта трябва да носят зелено листо от мента под езика.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Малката светица и портокалите”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *