Продължете към съдържанието

Кутия за птици

Автор: Джош Малерман

Преводач: Невена Дишлиева-Кръстева

Художник на корица: Живко Петров

Илюстрации от: Импринт на СИЕЛА

ISBN: 9789542817147

Дата на издаване: 2015-05-01

Страници: 296

Преведено от: английски език

Корична цена: 14.90 лв.

Случи се изведнъж. Никой не беше подготвен. Внезапно дори един поглед навън обричаше човек на жестока смърт. Там имаше нещо непонятно, нещо безплътно – то моментално поразява ума и провокира самоубийствена ярост. Хората трябваше да затворят очи, за да оцелеят. Ала преди това да се случи, загинаха милиарди… И настана тишина, нарушавана само от птичите песни.

Малори е сред оцелелите. Живее в укрепена къща с Момчето и Момичето. Учи ги да живеят без зрение. Подготвя ги за деня, когато ще напуснат убежището си. Тя излиза навън само за да налива вода от кладенеца в двора. Винаги е със завързани очи, винаги се спъва в неравната почва около него. Наблизо тече река. Там чака лодката – последната надежда. Дошло е времето да тръгнат. Със завързани очи. Престои им опасно пътешествие в свят, в който един поглед може да ти коства живота…“

Кутия за птици” е сензационният дебют на Джош Малерман, който вече покорява читателите по света. Книгата е сравнявана с „Пътят” на Кормак Маккарти с умелото изследване на човешката психика сред апокалиптични събития, тя дълбае из човешките умове и души, на които е отказан достъп до основното ни сетиво – очите.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Кутия за птици”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *