Продължете към съдържанието

Клитемнестра

Автор: Костанца Касати

Преводач: Божана Славева

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542846567

Дата на издаване: 2024

Страници: 480

Корична цена: 23 лв.

Певците пеят песни за подвизите на царете, но умело забравят престъпленията им. Касапницата на войните се превръща във величав разказ за доблест и героизъм, а дворцовите интриги остават в сянката на славата.

 

За цариците не пее никой. Тяхната роля остава в сянка, а делата им биват забравени. Освен когато царицата е толкова велика или извърши нещо така ужасно, че да заслужи безсмъртие в песен.

 

Клитемнестра е такава. А това е нейната история.

 

Родена като принцеса на Спарта и сестра на Елена, тя расте волна и независима. През двореца на баща ѝ минават множество прочути герои, но и някои чудовища. Като Агамемнон, когото Клитемнестра презира и мрази с цялото си сърце, но съдбата я принуждава да се омъжи за него.

 

Оттук нататък тя трябва да се подчинява, да бъде мачкана и да служи на волята на съпруга си, така повеляват традицията и законът. Но Клитемнестра ще им се опълчи. И когато настъпи точният момент, отмъщението ѝ ще бъде страшно.

 

Изпълнена с жив, поетичен език и пленяващи емоции, „Клитемнестра“ на Костанца Касати ще ви покаже света на Древна Елада в нова светлина.