Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Йога, любов и други митове

Автор: Виктория Пенкова

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542846345

Дата на издаване: 2024

Страници: 308

Корична цена: 20 лв.

Единственият лек за разбитото сърце е добрата стара амнезия. Когато тя не е налична, йогата помага. Особено ако е на гръцки остров.

 

„Йога, любов и други митове“ е историята на Моника Круз. Отчаяната сценаристка се впуска на йога ритрийт в Гърция, за да забрави изпепеляващия си романс с по-млад мъж. Ала на постелката спомените ѝ оживяват по-ярки от всякога.

 

Не помага и че йога практиките са далеч по-нетрадиционни от очакванията на младата жена, а похватите на ръководещата ритрийта Шанти – доста спорни и прекалено холистични. Ала между дребнавите конфликти и предразсъдъци, вдишванията и асаните, сред божествената природа на острова Моника, както не е истинското ѝ име, започва малко по малко да сваля пластовете на защитната обвивка около сърцето си.

 

Готова ли е обаче за среща със самата себе си?

 

Нахално, смело, стилно и силно навътре в женската природа с хумор,  прецизност на хирург и лудост на самодива. Сценаристката Виктория Пенкова пристига до читателите с първия си роман и с вселената си, която си струва да опознаем, ако ни се доплува до остров в Гърцията на женските мечти по следите на Дивата жена на Клариса Пинкола Естес.

 

– Зорница София, режисьор, сценарист, продуцент и преподавател