Продължете към съдържанието

Да се завърнеш за Коледа

Автор: Джоана Болури

Преводач: Марианна Панова

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542844884

Дата на издаване: 2023

Страници: 240

Корична цена: 17 лв.

Коледа е време за преоткриване. За равносметки, които понякога се оказват горчиви. За истини, които може и да е успеем да понесем без последствия. Именно това се случва на Кейт и Ед по време на тяхното пътуване към дома – към китната британска провинция и градчетата, където те са израснали. Към украсени къщи, пълни трапези и много коледна музика. Пътуването е традиция за тях от години. Но този път е различно. Защото пукнатините в отношенията им са станали толкова големи, че няколко прибързани реплики ги сриват напълно.

 

Двамата осъзнават, че искат различни неща. На Ед му липсват професионални амбиции. Той иска истинско семейство, деца, коледен уют. Кейт обаче се е посветила на кариерата си и не може дори да си се представи като майка – колкото и да я подканват за това роднините ѝ.

 

Но дали наистина те ще се разминат напълно. Дали няма път обратно към онова, което някога ги е събрало? Към любовта отвъд ежедневните проблеми и заяждания, отвъд кариеризма, отвъд егото, което може да убие всяка връзка.

 

Ако такъв път има, той ще е дълъг, труден и несигурен. Защото понякога човек трябва да загуби нещо, за да открие истинската му стойност. Казват, че на Коледа се случват чудеса. Но най-големите чудеса стават в сърцата на хората. И Джоана Болури е открила как да разказва за тях.