Продължете към съдържанието

Червено, бяло и кралско синьо

Автор: Кейси Маккуистън

Преводач: Анелия Петрунова

Художник на корица: Colleen Reinhart

ISBN: 9789542846260

Дата на издаване: 2024

Страници: 460

Корична цена: 25 лв.

Когато майка му става президент на САЩ, Алекс Клеърмонт-Диас се превръща в американския еквивалент на млад принц. Постоянно преследван от жълтите медии, следен от охранители, фанатични почитатели и политически противници, той е любимецът на Щатите. Но със славата идва и огромна отговорност, защото предстоят избори и всяка негова грешка може да провали кампанията на майка му.

 

И точно тогава се случва най-неочакваното. Алекс се влюбва, при това в най-неподходящия човек – истинска кралска особа от консервативна Англия.
Какво лошо може да има в любовта? Свободен ли е човек в една свободна западна страна през XXI век да обича този, когото е избрал? Или предразсъдъците, традициите, политиката и тежестта на обществените очаквания все още надделяват над личното право на щастие?

 

В „Червено, бяло и кралско синьо“ с помощта на тънко чувство за хумор, сложни и интригуващи герои и с множество заигравки с американската и британската политика и клюките около английското кралско семейство, Кейси Маккуистън разказва една необикновена, но вдъхновяваща история за истинската любов.

 

Още с излизането си през 2019 г. „Червено, бяло и кралско синьо“ се превърна е бестселър на англоезичния пазар и си спечели огромен брой фенове. Книгата беше обявена за една от най-добрите на годината от списание Vogue, NPR, Vanity Fair и други. Романът вдъхнови и едноименния филм, който се превърна в хит на Amazon Prime през 2023 г. Списанието на Опра Уинфри пък нареди „Червено, бяло и кралско синьо“ в своя списък на 27-те романтични книги, които си струва да прочетете в живота си.

 

Това издание съдържа и допълнителна глава, написана от гледната точка на принц Хенри.

 

Скандално забавна… секси, остроумна, романтична и вълнуваща книга
Тейлър Дженкинс Рийд

 

Носех тази книга навсякъде със себе си и използвах всяка свободна секунда да чета. Поглъщаща, изключително смешна, нежна и секси – тази книга има всичко, към което се стремя.
Кристина Лорен

 

Тази книга е перфектният десерт, който си позволявате само в най-хубавите и най-лошите си дни.
Джулия Уелан

 

Шедьовър на бягството от реалността. Наистина е страхотно да живеете с света на тази книга и да си представяте, че той става реалност.
Списание Vogue

 

Супер специфичната любовна история, от която не сте подозирали, че ще имате нужда
Списание Cosmopolitan