Продължете към съдържанието

Татко

Автор: Уилям Уортън

Преводач: Благовеста Дончева

Илюстрации от: Дамян Дамянов

Дизайн на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542823377

Дата на издаване: 2017

Страници: 488

Преведено от: английски език

Корица: твърда

Корична цена: 19.9 лв.

„Татко” е определян като един от шедьоврите на американския класик Уилям Уортън, познат у нас основно с „Пилето” и „Отбой в полунощ”. 

Историята на Джон Тремънт, който се прибира у дома, за да се грижи за майка си и баща си в заника на дните им, се разгръща в красива и драматична панорама на вечните разломи в отношенията между родители и деца. Джон е изправен пред предизвикателството да опознае отново своите близки, да се потопи в техните страхове, да преоткрие общото им минало и да им прости… но най-вече да разбере как да намери отново пътя към своя собствен син Били.

„Татко” е съкровената история, през която минава всеки един от нас в живота си – когато трябва да се грижиш за най-близките си или когато ти самият имаш нужда от тяхната помощ. С изумително изящество и дълбока емпатия Уортън разказва универсалната приказка за сблъсъка между поколенията, който често произтича от любовта, която невинаги знаем как да изразим.

Но винаги усещаме как пламти отвътре.

И в този момент изпитах огромна скръб, жал и обич към нея, към татко, към всички нас, всички човешки същества, които трябва да преминават през шока на раждането, свирепостта на житейската борба и ужаса на умирането; и цялата ни борба с живота завършва с един неизбежен фатален край.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Татко”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *