Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Тайната градина

Автор: Франсис Бърнет

Преводач: Мария Чайлд

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542847243

Дата на издаване: 2024

Страници: 288

Корична цена: 17 лв.

След смъртта на родителите си малката Мери Ленъкс се озовава в негостоприемната пустош на Йоркшир и студеното имение „Мисълтуейт“ под опеката на чичо си, който предпочита да бъде оставен на мира.

 

Но когато една нощ из имението се разнасят призрачни хлипания, Мери се натъква на черногледия си, отчаян братовчед Колин, който, оказва се, почти не напуска покоите си заради мистериозната си болест. Двете разглезени, невъзпитани и нездрави на пръв поглед деца се насочват в търсене на щастието и радостта, без дори да напускат пределите на имението.

 

След като Мери открива нарочно заключената и забравена врата на тайната градина, всичко започва да се променя – с възстановяването на градината, разцъфват и детския смях и поруменелите бузки по лицата на децата. В компанията на Марта, мрачния градинар Бен Уедърстаф, Дикън и неговите причудливи приятели, животните, историята се превръща в очарователно пътешествие към местата на сърцето, където вярата възстановява здравето, а цветята освежават духа. Но ще може ли Магията на градината, оживяла наново, да донесе здраве на Колин и щастие на Мери?

 

Понякога дори във вечно дъждовната Англия може да се покаже слънце, а с него и да изгрее усмивката на лицето на едно опако и чепато момиче.