Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Разум и чувства

Автор: Джейн Остин

Преводач: Стоянка Сербезова-Леви

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542845621

Дата на издаване: 2024

Страници: 392

Корична цена: 26 лв.

Две сестри – хванати в капана между разума и чувствата – роман от „една дама“.

 

Публикуван за пръв път анонимно, „Разум и чувства“ е предопределен да влезе в канона на английската литература, а името на авторката Джейн Остин – да стане разпознаваемо по цял свят.

 

Наглед любовен роман, „Разум и чувства“ проследява израстването на две от сестрите Дашуд – Елинор и Мариан – и пътя им из вътрешните терзания около стремежите на сърцата им. В края на осемнайсети век едно от най-важните неща за младите жени в английското общество е да си намерят добра партия за женитба. Но достатъчно ли е тлъстото наследство и завидните имотни притежания за спечелването на любовта на една жена? Разкъсвани между разумните намерения и изпепеляващите емоции, Елинор и Мариан трябва да направят избор. Кое ще надделее при решението как ще прекарат остатъка от живота си? Разумът или чувствата?

 

Или любовта е възможна в граничното пространство между рационалното и емоционалното? Джейн Остин не дава еднозначен отговор, но предлага една необикновена комедия на нравите, наситена с типичния английски хумор. А преценката дали сливането на разума и чувствата е възможно, остава за вас.