Продължете към съдържанието

Под раззелененото дърво

Автор: Томас Харди

Преводач: Емил Минчев

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542845171

Дата на издаване: 2023

Страници: 288

Корична цена: 19.9 лв.

Когато образованата и изискана госпожица Фанси Дей и пастор Мейболд се установяват в идиличното общество на градчето Мелсток, промяната в пасторална Англия е неизбежна. С идването на пролетта разцъфва и любовта между съвсем обикновения Дик Дюи и необикновената учителка и органистка Фанси. Но за разлика от чисто синьото небе на лятото, бъдещето на тази първа невинна любов съвсем не е безоблачно, защото се оказва, че кандидатът за сърцето на госпожица Дей не е само един.

 

Четирите сезона преливат един в друг, за да изрисуват многопластовата картина на провинциална Англия в идиличния свят на Томас Харди. На фона на непокварените природни пейзажи и с характерния английски хумор Харди се отдалечава от безумната тълпа и ни потапя в наглед спокойното ежедневие на Мелсток през погледа на чудатите преживявания на един необичаен енорийски хор.

 

„Под раззелененото дърво“ не е просто любовна или коледна история. Това е разказ за промяната в порядките и традициите и неминуемото настъпване на прогреса в английското общество през XIX век.