Продължете към съдържанието

Анн от фермата „Грийн Гейбълс“

Автор: Луси Монтгомъри

Преводач: Йолина Миланова

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542841289

Дата на издаване: 2023

Страници: 336

Корична цена: 17 лв.

Толкова е хубаво, че понякога мечтите се сбъдват. Не мислите ли?

Анн (с двойно „н“) Шърли пристига във фермата „Грийн Гейбълс“ с една чанта и сърце, пълно с мечти, само за да установи, че е станала огромна грешка. Матю и Марила Кътбърт – застаряващи брат и сестра – са искали да осиновят момче, което да помага с работата в малкото им стопанство.

Но вместо това получават Анн – слабичко, луничаво момиче с червена коса и прекалено развинтено въображение. Преди да спазят първоначалния план да я върнат в приюта, нещо в малкото, чувствително, но решително момиче стопля сърцата им и те отварят дома си за нея.

Макар и далеч от пищните имения в любимите на Анн романи, фермата „Грийн Гейбълс“ и околностите на близкото градче Авонлий дават достатъчно простор за въображението на момичето, което израства пред очите на читателя с мечти и пакости, с приключения и поуки, с нови приятели, но най-вече – с подкрепата и обичта на Матю и Марила.

Обичана от поколения читатели, „Анн от фермата „Грийн Гейбълс“ е стопляща сърцето история за вярата и мечтите, за дара на въображението и тихата сила на семейството…