Продължете към съдържанието

Анн от Авонлий

Автор: Луси Монтгомъри

Преводач: Йолина Миланова

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542845843

Дата на издаване: 2024

Страници: 288

Корична цена: 17 лв.

„Бих искала вечно да е пролет – и навън, и в сърцата ни.“

 

Анн (с двойно „н“) Шърли вече не е онова крехко, луничаво момиченце с прекалено червена коса и прекалено „живо въображение“, което пристигна във фермата „Грийн Гейбълс“ преди пет години. Израснала под зоркия поглед на Марила и нежната закрила на Матю, Анн се превръща в смела млада жена, която всички в Авонлий харесват заради добрия ѝ характер и обезкуражаващ чар (и въпреки често отнесения поглед и злополучната склонност да се замесва в неприятности).

 

Днес Анн е на почти седемнайсет години и след много трудности е на прага на още едно ново начало – този път като учителка в училището, което самата тя е завършила. Мястото носи много спомени – за приятелства, приключения, безброй пакости и разбира се, онази злополучна караница с Гилбърт Блайт, продължила прекалено дълго.

 

Анн има големи мечти и планове за училището и образованието на децата, ала животът ѝ поднася не едно предизвикателство и комични ситуации, които сякаш я преследват. През тази вълнуваща година Анн ще трябва да спечели сърцата на учениците си, а двете с Марила поемат грижите за Дейви и Дора, които наскоро са останали без родители. Дора е хубава картинка и послушна като ангелче, но Дейви носи онзи плам и болезнена склонност да се замесва в неприятности, така познати на самата Анн…

 

А някъде там, между смеха и сълзите, уроците и крушенията на живота, избуяват и първите цветове на любовта…