Продължете към съдържанието

Законът на Колизея

Автор: Даниел Левин

ISBN: 978954804512

Дата на издаване: 2012-01-01

Корична цена: 15 лв.

Джонатан Маркъс, амбициозен млад археолог, специализира в Американската академия в Рим, когато при незаконни разкопки загива негов приятел. Джонатан напуска Рим, изоставя археологията и започва да се изявява като адвокат на бизнесмени и търговци на антики и предмети на изкуството. В техния свят на ревностно пазени тайни и сложни интриги се играе с големи залози…
Безценен исторически артефакт е откраднат от Йерусалим преди 2 000 години. Пренесен е в Рим и там следите му се губят…
В търсенето му се включват хора безскрупулни и със съмнителна слава. Те залагат на погребани в миналото загадки, свързани с тълкуването на древни религиозни текстове. И поддържат напрежението, надбягвайки се с времето и със себе си по целия свят, за да открият (а може би да унищожат?) едно съкровище, което ще им позволи да пренапишат историята.

Даниел Левин е юрист, възпитаник на Харвард. Има диплома по Римска и гръцка цивилизация от университета в Мичиган. Работил е във Върховния съд на Израел и е участвал в археологически разкопки в Йерусалим. Практикува международно право в Ню Йорк. През 2004 г. получава стипендия от Американската академия в Рим. Романът му Законът на Колизея е издаден в Австралия, Германия, Израел, Испания, Италия, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Тайван.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Законът на Колизея”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *