Продължете към съдържанието

Стая за гости

Автор: Клеманс Мишалон

Преводач: Весела Ангелова

Художник на корица: Живко Петров

ISBN: 9789542845485

Дата на издаване: 2023

Страници: 320

Корична цена: 22 лв.

Най-страшните чудовища се крият пред очите на всички.

 

Ейдън Томас е добър човек. Стабилен мъж, отзивчив съсед, опора на семейството и обществото. И всички го съжаляват, когато трябва да напусне къщата си с дъщеря си след смъртта на обичната му съпруга.

 

Но Ейдън Томас има тайни. Чудовищни тайни, за които никой не подозира. Тайни с имена на жени, които никога няма да се приберат у дома. Освен последната – Рейчъл, която пет години е държана в плен в бараката в двора. И която сега също трябва да бъде преместена.

 

Рейчъл ще бъде обитателката на стаята за гости в новата къща на Ейдън. Тя знае, че ако не се подчинява на правилата, ще ѝ се случи същото като на всички други преди нея.

 

В дома на чудовището всеки се превръща в звяр.

 

След пет години плен Рейчъл вече е послушна. Знае правилата за оцеляване. Ала промяната разбужда инстинкта ѝ за оцеляване. В стаята за гости тя крои свои планове, които да я спасят от чудовището. Този път ще се измъкне. Дори ако трябва самата тя да се превърне в още по-голямо чудовище.

 

Клеманс Мишалон извайва страховете ни с прецизно и безпощадно перо.  „Стая за гости“ е блестящ психологически трилър, чийто сюжет е сякаш изваден от най-страшните ни кошмари…