Продължете към съдържанието

Отвлечена – книга 1

Автор: Т. Р. Раган

Преводач: Коста Сивов

Художник на корица: Живко Петров

ISBN: 9789542843535

Дата на издаване: 2023

Страници: 384

Корична цена: 18.9 лв.

Перфектната вечер се превръща в страховит кошмар за 17-годишната Лизи. Отвлечена е точно пред дома си и се буди в плен на откачен сериен убиец. От жестока смърт я спасява само това, че не тя е била набелязаната жертва. Убиецът, когото тя нарича Спайдърмен заради извратената му слабост към паяците, я измъчва месеци наред, преди тя по чудо да успее да избяга – единствената от всичките му жертви, която оцелява. Но чудовището така и не е заловено и Лизи живее в постоянен страх, че той ще си отмъсти.

 

Четиринайсет години по-късно тя е частен детектив и в свободното си време обучава тийнейджърки на самозащита. Мисията на живота ѝ е да помогне на никое друго момиче да не се случи това, което тя е преживяла. Но точно тогава ѝ се обажда някогашният ѝ приятел, който е станал агент на ФБР, с най-кошмарната новина:

 

Спайдърмен се е завърнал.

 

И има ясна цел – Лизи. Този път няма да позволи да му избяга, а много други ще страдат, докато той не получи това, което иска. Някогашната пленница трябва да се изправи срещу миналото си, което е положила огромни усилия да забрави. И да намери начин да надхитри неуловимия убиец, който отново започва своята кървава жътва.

 

Лизи Гарднър е сравнявана с Кларис Старлинг от „Мълчанието на агнетата“ на Томас Харис, а поредицата за нея се причислява към трилърите с романтични нотки, една дяволски привлекателна смес от кърваво насилие и силни страсти.