Продължете към съдържанието

Оставих те да си отидеш

Автор: Клеър Макинтош

Преводач: Коста Сивов

Художник на корица: Живко Петров

ISBN: 9789542820772

Дата на издаване: 2016

Страници: 412

Преведено от: английски език

Корична цена: 15 лв.

Удивително добър роман

Лий Чайлд

Ужасяващо и завладяващо четиво с главозамайващ обрат, който ме смаза. Толкова го харесах, че не исках да приключва

Питър Джеймс

Въздействащ, завладяващ и състрадателен

Паула Хокинс, автор на Момичето от влака

Оставих те да си отидеш е едновременно напрегнат трилър с неочаквани обрати и един сериозен размисъл за любовта, чувството за притежание, свободата, насилието и цената на щастието.

Книгата се задържа 13 седмици в Топ 10 на „Сънди таймс” и е най-бързо продаващият се криминален роман от нов британски автор през 2015 г. С над половин милион продажби във Великобритания и издания в 28 държави Оставих те да си отидеш на Клеър Макинтош завладя както феновете на трилъра, така и критиците. Макинтош вече има номинация за британски дебютант за 2015 г., а „Сънди таймс” нареди книгата сред най-добрите за изминалата година.

Трагична злополука. Всичко стана толкова бързо и сега някой трябва да си плати. Едно дете е мъртво и убиецът е на свобода. Животът на една майка е съсипан. И не само нейният. Можело ли е да се предотврати трагедията? Как да започнеш живота си отначало?

Толкова много въпроси измъчват Джена Грей, докато търси винаги изплъзващото ѝ се спасение край стръмните брегове на Уелс. Тя отчаяно се опитва да загърби миналото, но в него има призраци, които не я оставят да си отиде. И мракът се надига отново.

Инспектор Рей Стивънс е натоварен със задачата да търси справедливост. Решен да стигне до дъното на нещата той трябва да се пребори както с натиска от страна на началството, така и със собствените си семейни проблеми.

1 отзив за Оставих те да си отидеш

  1. Петя

    Една от най-добрите книги, до които съм се докосвала!
    Започнеш ли да четеш.. Няма спирка!
    До средата на книгата си мислиш, че вече си опипал почвата на ситуацията, но точно след 1 страница прочит и всичко се преобръща наопаки и започваш да дълбаеш наново!
    Книгата е тежка и не е за всеки.

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *