Продължете към съдържанието

Момчето, което чуваше всичко

Автор: Робърт МакКамън

Преводач: Богдан Русев

Илюстрации от: Живко Петров

Дизайн на корица: Живко Петров

ISBN: 9789542832225

Дата на издаване: 2020

Страници: 412

Преведено от: английски

Корица: мека

Корична цена: 5 лв.

Годината е 1934-та.

Стотици предприемачи фалират, хората затъват в дългове и из редица щатски селища и градчета жителите се трупат на опашки за храна и провизии. Сред мизерията по-хитрите търсят безскрупулни начини да спечелят пари. Джон Партлоу – човек с ангелско лице, и Джинджър ла Франс, измамничка от панаирите, са най-лошите сред тях. Двамата изоставят досегашните си дребни схеми и обединяват сили, за да се заемат със сложно организирано отвличане с цел откуп.

Недалеч от тях обаче живее Къртис Мейхю – чернокож младеж, който работи като носач на гарата „Юниън“. На него му се носи славата, че умее да разрешава спорове и неразбирателства сред приятелите си… ала никой от тях не подозира, че Къртис има специална дарба да улавя дори онези неща, които не са изказани на глас. Къртис умее да чете мислите… и един ден тази свръхестествена способност му позволява да чуе детски зов за помощ, който го въвлича в опасния свят на Партлоу и Джинджър.

В тази напрегната история с емоционално триумфиращ финал се преплитат сериозните и болезнено актуални теми за класовото и расовото разделение с шокиращите и хипнотизиращи прийоми на жанровата литература. Мрачен криминален трилър за ерата на Голямата депресия, обогатен с вещи знания за епохата и намек за паранормалното, романът „Момчето, което чуваше всичко“ представя писателя Робърт МакКамън в апогея на писателската му кариера.

 

Превод: Богдан Русев

Корица: Живко Петров

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Момчето, което чуваше всичко”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *