Продължете към съдържанието

Къщата на седемте гряха

Автор: Мари Пау Домингес

ISBN: 978-954-28-0691-2

Дата на издаване: 2012-12-01

Страници: 322

Корична цена: 15 лв.

Крал, попаднал в плен на любовен плам и разяждан от чувството за вина.
Тайнствена къща със седем комина, обитавана от призрака на жена…
Трагичен танц на дълг, страст и смърт в двора на Филип ІІ.

Лето Господне 1570-о. Анна Австрийска, дъщеря на император Максимилиан ІІ, пристига в Испания, за да стане съпруга на вуйчо си – крал Филип ІІ. Млада дама и странна къща, в която и самата кралица ще изпита съблазънта, ще се изправят на пътя й.

Филип ІІ, затънал в бурна връзка с младата бавачка на дъщерите си, се разкъсва между неудържимата похот към любовницата си, и бремето на вината, която може да осъди душата му. Положението му на крал го принуждава да вземе решения с непредвидими и трагични последствия, които терзаят мъжкото му сърце.

Къщата на седемте гряха пресъздава епохата, през която в мощната испанска монархия започват да се появяват пукнатини, предвещаващи упадъка на възхода на Златния век. Това е роман на неосъществени желания, болезнена религиозност и абсолютна власт, където действителност и въображение се сливат в ореола на тайнствена легенда.

за книгата:

“Изключителната точност при боравене с историята, писателският талант и способността на авторката да пресъздава историческата атмосфера приковат вниманието на читателя до последната страница. Великолепен роман”.

Хосе Сарамаго

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Къщата на седемте гряха”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *