Продължете към съдържанието

Колоните на вечността

Автор: Таня Кинкел

Преводач: Величка Стефанова

ISBN: 978-954-28-0950-0

Дата на издаване: 2011-01-01

Страници: 560

Преведено от: немски език

Корична цена: 5 лв.

Таня Кинкел /1969/ печели първите си литературни награди още на 18-годишна възраст. Следва в Мюнхен германистика, театрознание и защитава докторат на тема „Аспекти на властта в творчеството на Лион Фойхтвангер”. През 1992 г. основава благотворителната организация „Хляб и книги”, насочена към възпитанието и образованието на децата.

Романите й са преведени на повече от десет езика. Действието им се развива в различни епохи: от основаването на Рим до Америка през ХХІ век. Сред най-известните й книги са: „Лъвицата от Аквитания”, „Кукловодите”, „Лунни листа”, „Зодия Близнаци”, „Синовете на вълчицата”, „Залезът на боговете”, „Рожбите на Венера”.

 Една страна, криеща безброй тайни, една жена, разкъсваща се между двама мъже

 Младата англичанка Сара пристига в Египет през 1815 г. и е сред първите европейки, стъпили в тази загадъчна страна. Тя не подозира какви приключения я очакват край бреговете на Нил. Докато мъжът й Джовани Белцони се превръща в успешен ловец на изчезнали съкровища, Сара скоро престава да се задоволява с ролята на примерна съпруга. Далеч от родината тя открива свободата, за която отдавна е копняла. На пътя й постоянно застава Бернардино Дровети, най-големият съперник на мъжа й в надпреварата за безценното наследство на фараоните…

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Колоните на вечността”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *