Продължете към съдържанието

Инспекцията

Автор: Джош Малерман

Преводач: Паулина Стойчева Мичева

Илюстрации от: Живко Петров

Дизайн на корица: Живко Петров

ISBN: 9789542829614

Дата на издаване: 2019

Страници: 432

Корица: мека

Корична цена: 17.9 лв.

Наричат ги Азбучните момчета. Всяко от тях е на 12 години. Всички заедно живеят в отдалечена от цивилизацията кула, насред гъсти иглолистни гори.

Децата никога не са напускали своя дом. Не познават живота такъв, какъвто е. Изолацията им е абсолютна и задължителна, наложена от техния наглед грижовен и авторитетен Б.А.Щ.А.

Първоначално дръзкият и морално спорен експеримент върви по план… докато един ден момчетата не започват да си задават въпроси, да подлагат на съмнение правилата, да се бунтуват срещу своя умален свят… Готови ли са обаче за суровата истина, която ги очаква в края?

Инспекцията е интелигентно конструиран трилър с фино социално послание, което ненатрапчиво ти влиза под кожата. Едновременно мистерия и антиутопия, романът носи в себе си духа на Повелителят на мухите на Уилям Голдинг и напомня на 1984 на Джордж Оруел. Шлифованият и увлекателен стил на Джош Малерман обаче създава препускащ сюжет, който не само те държи в напрежение, но и буди любопитни въпроси за моралните норми, които обществото ни налага от самото ни раждане.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Инспекцията”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *