Продължете към съдържанието

Ханибал – Томас Харис – книга 3

Автор: Томас Харис

ISBN: 9789542838302

Дата на издаване: 2022

Страници: 488

Корична цена: 19.9 лв.

ТРЕТА ЧАСТ НА НАЙ-ВЕЛИКАТА ТРИЛЪРОВА ПОРЕДИЦА НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА!

Вече познавате добре д-р Ханибал Лектър – изискан джентълмен, проницателен психолог и… да, изтънчен канибал. Седем години той е на свобода след бягството си от затвора, седем години под чужда самоличност разточително се наслаждава на живота в люлката на Ренесанса – Флоренция, и не убива почти никого. Звярът в него като че ли е заспал.

Но има хора, които не са забравили за него, и това далеч не са само ФБР, които жадуват да го заловят отново. Извратен богаташ, осакатен жестоко от д-р Лектър, дава мило и драго да го залови жив, за да нахрани с него специална порода чудовищни прасета, селектирани за целта. Последният лов е започнал и този път самият ловец е плячката.

На помощ ще му се притече не някой друг, а красивата агентка Кларис Старлинг, която от служител на закона се е превърнала в изкупителна жертва на системата. Агнетата в нея са замълчали, но думите на Лектър все така я вълнуват. И тя е готова да отговори на повика на гениалния психопат.

След като в „Червения дракон“ и „Мълчанието на агнетата“ най-известният сериен убиец в световната литература показа на какво е способен, в „Ханибал“ историята му достига до своя епичен завършек, в който всички сметки ще бъдат разчистени.

И ще остане само още една история за разказване – тази в „Ханибал Лектър: Зараждането на злото“, която описва създаването на едно обаятелно чудовище.