Продължете към съдържанието

Дейзи Даркър

Автор: Алис Фини

Преводач: Мариана Христова

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542844037

Дата на издаване: 2023

Страници: 352

Корична цена: 19.9 лв.

Дейзи Даркър е родена с дефектно сърце – присъда, която помрачава детството ѝ и я прави заложница на семейство, в което никой никога не я е обичал. С едно изключение – баба ѝ, саможива, ексцентрична авторка на детски книги, за чийто 80-и юбилей роднините се събират в навечерието на Хелоуин.

Чудатата готическа къща обаче е малка и за членовете на семейство Даркър, и за всичките им мрачни тайни, но нямат избор – приливът и бурята ги откъсват от останалия свят. А точно в полунощ Дейзи и семейството откриват трупа на баба ѝ, като никой от тях не подозира, че точно след час друг член на семейството ще последва възрастната дама в отвъдното.

Попаднали в капана на дебнещ убиец, членовете на семейство Даркър трябва да се помирят с тайните от миналото, за да оцелеят до сутринта. Или от това семейно събиране никой няма да си тръгне жив… Освен убиецът.

Кралицата на сюжетните обрати Алис Фини се завръща с този мрачен роман за заключената стая в най-добрите традиции на романите на Агата Кристи, гарниран и с майсторско намигване към почитателите ѝ.