Продължете към съдържанието

Да изиграеш краля

Автор: Майкъл Добс

Преводач: Георги Иванов

Художник на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 978-954-28-1980-6

Дата на издаване: 2016-01-01

Страници: 312

Преведено от: английски език

Корична цена: 16 лв.

Франсис Ъркарт далеч не е приключил своята борба за власт. Макар всичките му преки врагове да са сразени, той е готов да се впусне в поредната битка – този път срещу новия британски крал.

Недоверието между двамата бързо ескалира до откровена вражда. В битката се включват манипулирани медии, фалшиви изследвания на общественото мнение, сексуални скандали и икономически заплахи. Обект на атаката на Ъркарт са не само роднините и близките на краля, но и самият монарх, и институцията, която той представлява.

В продължението на сензацията Къща от карти Добс уверено продължава мрачната си приказка за алчността и корупцията, които са неделима част от ежедневието на властниците.

 

„С приятел като Майкъл Добс на човек не му трябват врагове. Прями и нахални, книгите му привличат със своята автентичност – този човек знае за какво пише.” – The Times

Да изиграеш краля громоли от скандал към скандал – отлично забавление!” – Mail on Sunday

„Майкъл Добс има таланта да предвижда бъдещето. Вдъхновяващо четиво със заключения, които карат Бъкингамския дворец да трепери!” – Sunday Express

 

Майкъл Добс, познат също като лорд Добс от Уайли, член на британската Камара на лордовете, е някогашен съветник на Маргарет Тачър, Джон Мейджър и Дейвид Камерън.

Романът е послужил за основа на сензационния сериал House of Cards, продуциран от Кевин Спейси и Дейвид Финчър.

 

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Да изиграеш краля”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *