Продължете към съдържанието

Трите живота на Аликс Сен Пиер

Автор: Наташа Лестър

Преводач: Марианна Панова

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542845720

Дата на издаване: 2024

Страници: 436

Корична цена: 23 лв.

Това бе обединяващ силует, който бе сходен при всеки модел и все пак някак си преобразен в нова рокля, нов костюм, нова визия. И това бе откровеният силует на жена. Извивките на бюста и ханша. Пристегнатата талия. Рокли, които показва­ха какво в действителност представляваше жената; всичко оно­ва, което тя бе крила, след като войната я бе задължила да по­крие със саван истинското си аз и истинската си форма; всичко, което бе забравила да разкрие след края на войната.

 

Годината е 1947-а. По мрачните зимни улици на следвоенен Париж няма много място за радост. Хората още не са се отърсили от ужасяващите си спомени. Все още има купонна система и недостиг на основни стоки. А от жените, които през цялата война са помагали наравно с мъжете, сега се очаква да се върнат на подходящите според обществото за тях места. Но за Аликс Сен Пиер няма подходящо място. Тя никога не е пасвала никъде и затова предпочита сама да си създаде роля и място и да накара света да я приеме.

 

След години работа за тайните служби на Съюзниците по време на Втората световна война, тя се завръща в Париж, за да стане пиар на самия Кристиан Диор, който е напът да представи на света първата си колекция. Но може ли миналото да я освободи от своята смъртоносна хватка, след като най-големият ѝ враг от военните години все още е жив и на свобода. И явно също се намира в Париж и прави опити да срине кариерата ѝ.

 

Войната за Аликс Сен Пиер не е завършила.

 

Трите живота на Аликс Сен Пиер“ заплита шпионаж, мода и една наранена, но все още непреклонна героиня във възхитителна история. Наташа Лестър е изтъкала за читателите тройно удоволствие.

 

Кейт Куин, автор на „Дъщерите на Рим“