Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Разказът на архивиста

Автор: Травис Холанд

Преводач: Йордан Костурков

ISBN: 978-954-28-0232-7

Дата на издаване: 2008-01-01

Страници: 240

Преведено от: английски език

Корична цена: 12 лв.

Москва, 1939 година. В подземията на Лубянка бившият преподавател по литература Павел Дубров трябва да установи кой е авторът на един разказ, конфискуван от политическите затворници в прочутата централа на КГБ. Авторът е Исак Бабел, на когото е забранено да пише и чиито ръкописи трябва да бъдат унищожени от Павел Дубров. Срещата с големия писател кара младия архивист да вземе отчаяно решение – той ще спаси последните разкази на твореца, пред когото се прекланя, независимо какво ще му струва това…

За автора
Травис Холанд е публикувал свои разкази в списанията “Глимър Трейн”, Файв Поинтс”, “Плаушеърс” и “Куортърли”. Носител е на наградата Хопуд. Първият му роман “Разказът на архивиста” е издаден от Дайъл Прес. Авторът е завършил университета на Мичиган и живее в Ан Арбър.

"Травис Холанд е написал исторически роман, който звучи напълно съвременно, дори и когато сме погълнати от мрачните исторически факти… архивистът Павел, който живее в разгара на чистките на Сталин, е един от нас… Красотата и достоверността на романа ни съпровождат до последната страница."

Елизабет Костова, автор на "Историкт"

"Тази книга е едно обещание, което е изпълнено от началото до самия край, затова ще бъде четена сега и в бъдеще."

Питър Хо Дейвис, автор на "Момичето от Уелс"

"Исторически роман с изключително въздействие."

Къркус Ривю

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Разказът на архивиста”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *