Продължете към съдържанието

Първият ден на света

Автор: Беязът Акман

ISBN: 978-954-28-1154-1

Дата на издаване: 2012-07-01

Корична цена: 18 лв.

Историята на османците никога не е разказвана така, както авторът Беязът Акман ни я поднася. Империята, която описва след петгодишно проучване, е разкрита в блестящия епос Първият ден на света.

През XV век един млад, деветнайсетгодишен султан е на път да промени съдбата на цял свят…

Отвлеченият от Константинопол Александър е принуден да се раздели с детската си любов, за да може да оцелее. Откривайки жадуваната справедливост в чужди земи и не забравяйки първата си любов на еничар, той си обещава да се върне при любимата и по родните места. В същото време и по същите места пътуващият италианец Алберти Балби се влюбва в мюсюлманката Нилюфер, която преписва и размножава древни ръкописи. Самият той си води дневник, в който описва тяхната невъзможна любов. Постепенно тези записки се превръщат в едно от най-ценните свидетелства за епохата. А съдбите не само на Александър и Алберти, но и на целия свят ще се променят, защото по това време един 19-годишен султан – Мехмед ІІ, се подготвя да превземе Константинопол.

Книгата „Първият ден на света – книга 1: Империята“ е роман за битките между рицари и еничари, диалозите между венецианските стенописци и художниците, за приливите и отливите в културите и сърцата. История, която описва войната и любовта в една империя, чиято липса се усеща дълго време, защото империята започва с Първият ден на света…

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Първият ден на света”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *