Продължете към съдържанието

Наръчник на младата дама за скандали – книга 2

Автор: Софи Ъруин

Преводач: Весела Ангелова

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542844075

Дата на издаване: 2023

Страници: 384

Корична цена: 18 лв.

Лейди Илайза Балфур винаги е била съвършената млада дама – стеснителна, срамежлива и благоприлична. Когато приема да се омъжи за граф Съмърсет – строг, държащ на порядките и двадесет години по-възрастен от нея, всички смятат, че това е годежът на сезона. Без значение, че не той е съпругът, за когото сърцето на младата жена копнее.

Десет години по-късно Илайза остава вдовица. Много, много богата вдовица, при това с титла, и най-после за първи път в живота си напълно контролира собственото си бъдеще. С една малка подробност  – ако поведението ѝ посрами фамилното име, всички богатства ще ѝ бъдат отнети. След години на живот според строгите правила на обществото Илайза решава да се наслади на свободата си и се отправя към курортното градче Бат, където най-сетне ще прави това, което тя иска.

Но ако има нещо, което английското общество обича повече от следобедния чай, и това са клюките. Когато слуховете за вече свободния от окови живот на графиня Съмърсет достигат до новия лорд Съмърсет – мъж, с когото я свързва не съвсем благоприлично минало – Илайза трябва да се изправи пред факта, че свободата си има последствия. Особено когато чувствата, които някога са я свързвали с новия лорд, никога не са изчезвали.

Младата жена ще трябва да избира – да се вкопчи в крехката си и трудно отвоювана свобода или да последва сърцето си…