Продължете към съдържанието

Дъщеря на небето

Автор: Найджъл Которн

ISBN: 978-954-28-0628-8

Дата на издаване: 2012-01-01

Страници: 288

Корична цена: 14 лв.

Историята на единствената жена – император на Китай, наричана китайската Клеопатра

За първи път се разказва мрачната и драматична история на единствената жена, възкачила се на трона на Китай – У Джао: наложница, умел манипулатор, политик и убиец, обожествявана още приживе.

Едва на тринадесет, У Джао става императорска наложница – огромна чест за семейството й. Родената през VІІ век дъщеря на търговец използва умело красотата, интелекта и комбинативността си, за да си пробие път към престола на най-могъщата средновековна империя.

 

Красива, чаровна, подмолна и умна, У Джао елиминира всички, които не успява да омае, избива безмилостно враговете си и дори собствените си деца, за да се домогне до върховно могъщество. Петдесет години държи здраво юздите на властта и скандализира обществото, създавайки собствен имперски харем и издигайки любовниците си в държавната йерархия.

 

Книгата проследява живота на „Дъщерята на небето” от момента на посвещаването й в любовните тайнства до кървавото й падение. Найджъл Которн рисува ярка картина на пъстрия китайски бит от епохата на династия Тан и обяснява как спорното поведение на една жена отваря вратите на златния век в китайската история.   

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Дъщеря на небето”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *