Продължете към съдържанието

Бурята, създадена от нас

Автор: Ванеса Чан

Преводач: Надя Баева

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542843825

Дата на издаване: 2024

Страници: 328

Корична цена: 18 лв.

Една майка трябва да предаде родината си, за да спаси семейството си – и е готова да плати най-високата цена!

 

Малая, 1945 г. Семейството на Сесили Алкантара е разкъсано и под страшна заплаха – петнайсетгодишният ѝ син Абел е в неизвестност, най-малката ѝ дъщеря се крие в мазето, за да не бъде отвлечена в японски публичен дом, а другото ѝ момиче, Джасмин, което сервира всеки ден на японските войници, е на ръба на лудостта.

 

Сесили знае две неща. Че всичко това е по нейна вина. И че близките ѝ никога не бива да разберат истината.

 

Защото преди десет години е повярвала в представата за един прекалено хубав, за да е истина, живот в Малая – далеч от ролята си на съпруга на сътрудник на британските колонизатори. Омагьосана от харизмата на японския генерал Фудживара, Сесили навлиза в света на шпионажа и се увлича по мечтата за „Азия на азиатците“. Но по неведоми пътища на съдбата предава най-ценното си и се оказва неволна колабораторка в последвалата жестока японска окупация.

 

И сега, когато войната е към своя кървав край, тя трябва да плати цената. И ще го направи, стига само да спаси своето семейство.

 

Завладяващият дебют „Бурята, създадена от нас“ излиза едновременно на над 20 езика, като критиците я определят като една от най-важните книги на 2024 г. Вълнуващата драма проследява трудното оцеляване на едно семейство през годините на Втората световна война, напрегнатите отношения между колонизираните и техните господари, както и невъзможността да се прави ясна отлика между добро и зло, когато човек трябва просто да оцелее.

 

„Бурята, създадена от нас“ е смела, увличаща и разтърсваща книга. Един от най-мощните и убедителни дебюти, които някога съм чела. Пред очите ни се ражда нова литературна звезда!“

 

 Трейси Шевалие, автор на бестселъра „Момичето с перлената обица“