Пегас се смее на глас

Наличен

Автор: Пенчо Ковачев

ISBN: 9789542811831

Дата на издаване: 2012

Корица: меки корици

Корична цена: 2.00 лв.

Пегас се смее на глас“ е най-смешната книга от времето на прехода, а и преди това. И как няма да е, след като нейни автори са едни от най-колоритните българи. В книгата са събрани весели истории и щури случки с артистите Георги Калоянчев, Татяна Лолова, Стефан Данаилов, Павел Попандов, Георги Мамалев, Руси Чанев и др.
С писателите Любомир Левчев, Дончо Цончев, Павел Вежинов, Божидар Божилов, Ангел Тодоров, Антон Дончев, Иван Гранитски, Васил Сотиров, Янко Станоев, Георги Джагаров и др.
С журналистите Веселин Йосифов, Иван Славков, Павел Писарев, Тошо Тошев, Евгений Станчев, Хачо Бояджиев и др.

Мултижанровото перо на Пенчо Ковачев не мирясва. Във вестникарските жанрове – от злободневното антрефиле до обстойното разследване – то се движи свободно и безпрепяствено като в открития космос, не се озори с киноведчески жития, сполучи и със сценарии в киното и телевизията. И ето сега му хрумнало да опита в по-различен жанр.
Подобно на фолклорен събирач, Пенчо Ковачев съвестно е подбрал това устно народно творчество и го е стъкмил на белия лист за забавление, за поука, пък и за сведение – да се знае. От фолклорните жанрове то може да се уподоби с анекдота – и поради кратката форма, и поради афористичния изказ, и поради незлобивостта на шегата, подигравката и закачката.
Анекдоти, вицове – все едно.
А като се посмее на чуждите постъпки, човек понякога се позамисля и за своите.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Пегас се смее на глас“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *