Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Как да оцелееш в България

Автор: Дани Йорданов

ISBN: 9789542838524

Дата на издаване: 2022

Страници: 256

Корична цена: 20 лв.

Оцеляването в България не е шега работа!

Затова е важно да си добре подготвен и тази книга ще ти помогне. Довери се на създателите на култовия сайт brato.bg, които ще бъдат твой гид в българската народопсихология и сървайвализъм.

От създателите на Brato.bg

Като всеки наръчник „Как да оцелееш в България“ съдържа практични и изпитани съвети, подбрани от топ експерти, които ще развиеш полезни умения за оцеляване в „Люлин“, Враца, на сватба, в такси и като цяло в България. Нарисувани от Неда Малчева, ситуациите в книгата ще ти се сторят познати до болка… къде от смях, къде не.

Чети, посмей се и се убеди за пореден път, че сме велик народ.

Народ, който оцелява напук на всичко.

Ето някои от автентичните отзиви за книгата – те я прочетоха и оцеляха, оцелей и ти след прочитане:

  • Предпочитам я пред разходка до Марс., Илон Мъск
  • Най-добрият книжен тик-ток., Инстаграм
  • Давам всички златни кюлчета за тази книга., Бивш министър-председател

Правило 1: Отвори бира

Абсолютно задължително е, защото ще имаш нужда от разредител за коктейла, който сме ти забъркали в типично нашия Брато стил. Казваме ти „Наздраве!“ и продължаваме да повдигаме лекинко завесата. Повече от ясно е, че и ние сме гаврътнали няколко бутилки, докато сме творили.

Та, както стана дума, тримата сме Филип, Йордан и Владимир. Имаме претенциите да нямаме никакви претенции, макар че като че ли опровергахме народната максима, че резултатът от многото баби е хилаво бебе. Бебето ни изобщо не е хилаво, сам ще се убедиш.

Преди много години, когато още нямахме обилно окосмяване по краката, гърба и гърдите, решихме да създадем забавен сайт. Абсолютно мъжки сайт! Идеята беше братоците да разпускат в него с яка доза освежаващи текстове с полезна или разтоварваща информация, различна от тази, която гледаш в емисиите новини. Така и стана. Само че малко се увлякохме от писането и ето че днес стигаме до най-големия издател на книги в България – нашите приятели от „Сиела“.

Пиеш ли още?

Наздраве и давай на широки глътки!

Тримата имаме опит в журналистиката, педагогиката, много опит имаме и във футбола на малки вратички с приятели и караниците за паркомясто със съседа. Фенове сме на българското, на спорта, на компютърните игри, на колите с газови уредби, сложени от селски майстор разбирач, и на хората, които дават мигачи. Обичаме да ни мирише на пържен смилянски боб и на нова книжна хартия.

Започнахме със сайта Brato.bg.

Това вече го казахме, знаем, че не те интересува, ама пак да си го кажем. Кой не обича така? Проектът ни е като син – отгледан, готов за живота, разсъдлив, премерен, забавен, но и хаплив и арогантен, когато трябва. Започнахме да го правим за удоволствие. Имахме възможност да сложим реклами с разширени вени и напукани пети чрез банери на сайта, но не се поддадохме на изкушението. Пари щяхме да изкараме с разширените вени, обаче не всичко е пари, мамка му стара! Преди време Марк Зукърбърг ни затри фейсбук страницата с над 200 000 последователи, въпреки това не се отказахме и пак се намерихме с теб. Като го гледаме Марко, явно клетвите ни го застигат и удрят предимно в прическата.


За авторите:

Филип Зуберски – Бивш спортен журналист, настоящ учител. Може да се похвали с работа по общ проект със CNN, награда Учител на годината в категория „Средно образование“, отлични познания на играта FIFA и редовни месечни банове в социалните мрежи. Обича да чете и да дава мигач.  

Дани Йорданов – Работил е като репортер във вестник и телевизия, алергичен е към хора, които не четат книги. А и вече се изприщва от българската журналистика. Филолог е по образование и сега официален драскач. Вярва, че в Рая ще влязат грамотните.

Владимир Иванов – Дългогодишен спортен журналист, стараещ се да избяга от традиционните клишета, съпътстващи любимата на милиони игра, а именно Цар Футбол. И все пак заради липсата на малшанс не винаги се получава. Не се възприема като писател, но се гордее с факта, че заедно с двама верни приятели имат вече 2 книги зад гърба си.