Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Яга и къщата на орлови крака – книга 1

Автор: Мачей Рожен

Преводач: Десислава Недялкова

ISBN: 9789542846857

Дата на издаване: 2024

Страници: 376

Корична цена: 19 лв.

Вълшебството и славянският фолклор се срещат по магичните улички на древния Краков в романа „Яга и къщата на орлови крака“!

 

Яга Кокошето краче е десетгодишна вещица. Майка ѝ е прочута лечителка на магически същества, баща ѝ развъжда къщи на кокоши крака. Живее в Омагьосаните котловини, в село Бъбривка, а най-добрата ѝ приятелка е Пъзливка – мъничка къщурка на кокоши крака с размерите на къщичка за кукли.

 

По време на Еньовденския пазар някой нахлува в селото – отвлича родителите на Яга и открадва безценните яйца, от които ще се излюпят новите къщи на кокоши крака. Злосторникът действа от името на могъщ поръчител, чиято цел е да използва яйцата за древен ритуал и да възстанови стария ред в магическия свят.

 

Яга трябва да спаси семейството си, да върне поверениците на баща си и да осуети пъкления план на заговорниците, затова се отправя към Магическия Краков, скрит от очите на обикновените хора, където има повече феи, демони, зли бесове и мори, готови за всякакви щуротии, отколкото в който и да е друг град в Европа.

 

 „Пазителите на портата“ е поредица от приключенски книги, съчетаващи елементи от магическия свят, славянската митология и полските легенди, чието действие се развива в съвременен Краков и околностите му – както реални, така и вълшебни.

 

Българското издание идва със специален речник на митологичните славянски същества, съставен от преводачката Десислава Недялкова.