Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Рапсодия

Автор: Лаура Таласа

Преводач: Стоянка Лазарова – Карачанова

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542846284

Дата на издаване: 2024

Страници: 448

Корична цена: 28 лв.

 

 

Търговецо, искам да сключа сделка…

 

Сирената Калипсо Лилис има чудесната професия на свръхестествен частен детектив, която ѝ позволява да използва силите си за любимото си хоби – да наказва лоши мъже за злите им дела.

 

Ала като всяка сирена, над която тегне проклятие, Калипсо има минало, в което дебнат мрачни сенки и виещи призраци. Всички те са на показ, усукани на ръката ѝ под формата на гривна с безброй мъниста – всяко от тях е услуга, която тя е поискала от загадъчния, митологичен Търговец. Всеки знае, че за тези услуги се плаща скъпо … и цената няма да ти хареса.

 

Цели седем години обаче той не е потърсил Кали за отплата.

 

До деня, в който сирената заварва загадъчния Търговец в леглото си, лепнал си лукава усмивка и готов да събере дълговете си. Първото мънисто пада с признанието, че тя никога не е могла да забрави какво се е случило между тях преди седем години. Второто ѝ струва целувка. Третото…

 

Търговеца обаче има и друга причина да потърси сирената след толкова време. Нещо зловещо се случва в Земята на феите. Мъжете се изпаряват без следа, а жените се завръщат, потънали в дълбок сън в стъклени ковчези и с деца на гърдите си.

 

Само Калипсо знае всички тайни на Търговеца. И само тя може да му помогне да спаси хората си…

 

Ако успее да му прости и да не загуби сърцето си…