Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Палач на богове

Автор: Хана Кейнър

Преводач: Десислава Сивилова

Художник на корица: Том Робъртс

ISBN: 9789542845959

Дата на издаване: 2024

Страници: 472

Корична цена: 29 лв.

Жестоката съдба белязва Кисен още от дете, когато цялото ѝ семейство е избито от фанатиците на огнен бог. В последен отчаян опит да спаси дъщеря си, баща ѝ принася себе си в жертва на бог на морето.

 

Години по-късно почти всички богове са унищожени, а Кисен живее, за да отмъщава. Тя изкарва хляба си, като избива малкото останали божества с наслада. Докато не попада на бога на белите лъжи Скеди, който се оказва обвързан с невръстната благородничка Инара. За да станат нещата още по-заплетени, семейството на Инара е избито от загадъчни наемни убийци, а тя, малкият бог и убийцата на богове поемат по опасния път в търсене на отговори към разрушения от краля Бленрейдън, където дивите богове все още вилнеят.

 

По пътя за града на боговете към тях се присъединява Елогаст – някогашен рицар и дясна ръка на краля, който вече е изгубил всичките си илюзии, изоставил е меча и се препитава като… пекар. Ала когато кралят ти те призове за една последна мисия на живот и смърт – по-точно неговия живот и неговата смърт – не можеш да откажеш.

 

Всеки от тях има молба, която да отправи към последните богове.

 

Преследвани от демони, в средата на разгаряща се гражданска война, всеки от тях има сметки за разчистване с проклетите богове. Нещо разяжда сърцето на света им. И няма никой друг, който да го спаси.