Продължете към съдържанието

Кутия с форма на сърце

Автор: Джо Хил

ISBN: 9789542800903

Дата на издаване: 2012-01-01

Страници: 352

Корична цена: 12 лв.

По интернет се продава призрак. Купува го Джуд Койн, бивша рок звезда. Много скоро в дома му е доставена кутия с форма на сърце, в която е положен костюмът на мъртвия Крадок. Призракът действа отначало прикрито и подмолно, но много бързо присъствието му става заплашително за певеца и неговата млада приятелка Джорджия. Когато личният секретар на Джуд неочаквано се самоубива, Джуд и Джорджия разбират, че трябва да бягат, за да спасят живота си, но не знаят, че призракът ги следва, нито се досещат какво ги очаква в края на това бягство.

Сензационен трилър, продаден в 20 страни. Филмовите права са откупени от Уорнър Брадърс. Това не е само майсторски написан роман за отмъстителен призрак, а ужасяваща история за изкуплението, спасението и отчаянието.

Въпрос: Какво става, когато сте написал първия си роман и сте твърдо решен да пробиете на книжния пазар на трилъри, където собственият ви баща е суперзвездата на този жанр?

Отговор: Става сложно. Джо Хил не желае да се възползва от славата на баща си и затова отдавна спира да използва името си Джоузеф Хилстром Кинг. В това няма нищо лошо, но в битката да се привлече вниманието към един начинаещ писател е неизбежно да се прибегне към такова мощно оръжие, каквато е семейната връзка. Да се спомним за Мартин Еймис и за баща му Кингсли Еймис, за Фей Келерман и за съпруга й Джонатан Келерман, за Карол Хигинс Кларк и за майка й Мери Хигинс Кларк. Обяснението на Джо Хил е, че на 11-годишен, когато написал една вестникарска рецензия, тя била отпечатана, само защото под нея било добавено уточнение: Джоузеф Кинг е синът на автора на бестселъри Стивън Кинг.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Кутия с форма на сърце”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *