Фолклорът на Света на Диска

Автор: Тери Пратчет, Джаклин Симпсън

Преводач: Светлана Комогорова-Комата

ISBN: 978-954-28-3175-4

Дата на издаване: 11.09.2020

Страници: 376

Преведено от: англисйки

Корица: Мека

Корична цена: 19.99 лв.

Фолклорът не е в дебелите книги (което не означава, че трябва да оставите тази книга, вземете я обратно. Ама веднага!).

Няма да го намерите и в приказките на старата баба, която си седи в своята мъничка къщичка в най-затънтеното село, което може да си представите.

Фолклорът е жив. И е навсякъде!

До същото заключение стигнал и Тери Пратчет – създателят на вселената на Света на Диска. В много от своите книги той заема мотиви от фолклора и митологията и пътьом ги върти, суче и оплита, за да направи нещо магическо, нереално и в същото време много близко до нас. Така Светът на Диска се превръща в една от най-живите и пълнокръвни вселени, които някога са си почивали между страниците на някоя книга.

Но как един човек, пък бил той и световноизвестен писател, може да разкрие всички тайни свързани с легендите, митовете и обичаите на Света на Диска? Не може. Затова, ако е мъдър, ще обедини сили с един от водещите британски фолклористи и заедно ще изложат цялата прелест на вещерските обреди, празнуването на Прасоколеда, елфическите нашествия, тролските войни, джуджешките обичаи и всичко онова, което жителите на Анкх-Морпорк… ами… правят. А за да ги разберете по-добре, са приложили и много препратки към земния фолклор.

Пригответе се за шеметно, смешно и информативно пътешествие в Света на Диска.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Фолклорът на Света на Диска“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *