Продължете към съдържанието

Вещици и магьосници

Автор: Инид Блайтън

Преводач: Явор Недев

Илюстрации от: Дамян Дамянов

Дизайн на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542828471

Дата на издаване: 2019

Страници: 288

Преведено от: английски

Корица: мека

Корична цена: 5 лв.

Казват, че вещиците са зли същества, скрити под маската на мили старици. А пък магьосниците могат да сторят всяко вълшебство под небето. Но дали това е така? Могъщ заклинател събира всички вълшебни твари в царството, за да се провъзгласи за техен владетел, но е надвит в игра на гатанки от добродушен елф. Сърдит магьосник научава колко е важно да бъдеш усмихнат. А какво ли щяхте да направите, само ако имахте мъничка котешка фея в дома си? Не е нужно да владеете вълшебни заклинания, за да знаете, че стават чудеса. Остава само да повярвате в магията!

Инид Блайтън е най-превежданият детски автор в света според класацията на ЮНЕСКО. Издавана е в над 90 държави. В света са продадени над 500 милиона екземпляра от нейните книги, а според статистиката на „Nielsen“ във Великобритания всяка минута се продава една нейна книга. Новото издание на „Вещици и магьосници“ събира 25 от най-добрите ѝ разкази.

Превод от английски: Явор Недев

Адаптация на корицата: Дамян Дамянов

Цитат от книгата:

СТАРАТА МАДАМ Бонбон държеше много хубав малък магазин. Никога не сте виждали сладкарница с толкова красиви сладкиши! Нищо чудно, че елфите и гномовете по цял ден седяха, залепили лица за стъклото, и сочеха към различни вкусотии.

– Охоо! Маслен карамел – каза един гном.

– И медени топчета! – каза друг.

– И ментови скалички, и малинови бонбони, и захарни петлета! – каза трети. – Как ли ги измисля всички тези сладкиши мадам Бонбон?

– Има книга с магии – каза Душко. – Виждал съм я.

– И аз – каза Любопитко. Двете елфчета кимнаха с глави. Да, бяха виждали книгата на мадам Бонбон.

– Чели ли сте я? – попита един от гномовете, който се бе загледал в магазина.

– Не, само сме я зървали отдалеч – каза Душко. – Живеем до мадам Бонбон и един ден погледнахме през прозореца и я видяхме как четеше от книгата си, докато беше в градината.

– Видяхме я как прави сладкиши от магиите вътре – каза Любопитко. – Наистина.

– Купчини от захарни петлета, десетки карамелени вкусотии и стотици захарни целувки – каза Душко. – Тя просто забърка нещо в една тенджера, промълви някакви магически думи и когато обърна съда, от него се изсипаха много, много сладкиши. Струпа ги всичките в една чиния.

– И ги продаде в магазина си на следващия ден – каза Душко. – Ах, как бих прочел тази книга!

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Вещици и магьосници”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *