Продължете към съдържанието

Приказки за смелчаците от орехова гора

Автор: Катерина Егорушкина

ISBN: 9789542839729

Дата на издаване: 2022

Страници: 112

Корична цена: 18 лв.

Страхували ли сте се да не допуснете грешка, да не се изложите? Ужасявали ли сте от това, което се крие в тъмнината? Изпитвали ли сте тревога, когато трябва да отидете на ново място, да търсите нови приятели. Децата често изпитват всички тези страхове. И още много. За едно дете светът може да бъде ужасяващо място и привидно безобидни за възрастните неща могат да го накарат да трепери, да плаче, да забрави всичко, което знае.

В „Приказки за смелчаците от Орехова гора“ украинската писателка Катерина Егорушкина разказва седем интригуващи истории за детските страхове, като всяка от тях е придружена от съвети – и за децата, и за родителите, за да може семейството и приятелите заедно, с разбиране, любов и толерантност да преодолеят всеки проблем.

Децата на животните в Орехова гора посещават Кръглата детска градина и Триъгълното училище. Там всеки ден срещат нови предизвикателства. Всяко дете е различно и има и таланти, и страхове. Някои деца са преживели травма, а други тъгуват, но не смеят да споделят тъгата си. Понякога избухват конфликти и стават недоразумения. Но благодарение на вълшебните рецепти на мъдрата Сова всички те ще разберат как да побеждават страховете и как да правят все по-уверени крачки в невероятното приключение на живота