Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Хей, дядо Готин!

Автор: Пол Маккартни

Преводач: Рия Найденова

Илюстрации от: Катрин Дърст

ISBN: 9789542829225

Дата на издаване: 2019

Преведено от: английски

Корица: Твърда

Корична цена: 15 лв.

Детска приказка, която звучи почти като песен на „Бийтълс“…

Запознайте се с дядо Готин – неуморния изследовател, който умее неподозирани вълшебства. С помощта на магическия си компас дядо Готин поема на пътешествие с четиримата си внуци в търсене на нови приключения.

Присъедини се и ти, ако се осмеляваш да яздиш летящи риби, да бягаш от развилнели се бизони и да бъдеш преследван от лавина! Магическо приключение за цялото семейство от музикалната легенда Пол Маккартни, любим на поколения по цял свят, което ще ви отведе на пътешествие около света и ще ви прибере обратно вкъщи тъкмо навреме за сън!

Написах детска книжка с илюстрации. Казва се „Хей, дядо Готин!“ Защо? Ами, чакайте да ви разкажа. Имам осем внуци, най-красивите и прекрасни на света, и един ден един от тях ми каза: „Хей, дядо Готин!“ И аз отговорих: „Моля?“, и си помислих, че това всъщност доста ми харесва, така че от този момент нататък се превърнах в дядо Готин. И си казах: „Знаете ли какво, ами че това е хубава идея за книга“. И започнах да си записвам мънички истории, а после размених няколко думи с различни издатели на книги и на тях взе че им хареса това, което правех.  Накратко казано, книгата е за един герой, наречен дядо Готин, който олицетворява всички дядовци навсякъде по света. Той има четири внуци и ги нарича хлапаци. Те много го обичат и заедно поемат на какви ли не приключения. А той си пада малко нещо магьосник, ще видите в книгата. Исках да напиша тази история за всички дядовци и баби – и за техните деца – за да могат да им го четат преди лягане.

– Пол Маккартни

 

Пол Маккартни е един от най-красноречивите поети и визионери на нашето време и изобщо. Когато научихме, че пише детска книга с илюстрации, бяхме сигурни, че ще бъде нещо много специално, но това, което той и Катрин Дърст създадоха заедно, е много, много пъти повече от всичко, което някога си бяхме представяли. „Хей, дядо Готин!“ е възхитителна фантазия, която просто пращи от магия, чувство за хумор и сърдечност – а самият дядо Готин е уникален герой за всички възрасти. И деца, и родители, и дядовци и баби – всички ще искат да поемат на приключение заедно с него.

 

– Франческа Доу, директор в „Пенгуин Рандъм Хаус“

 

Превод от английски: Рия Найденова

Илюстрации: Катрин Дърст

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Хей, дядо Готин!”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *