Продължете към съдържанието

Академия за еднорози – София и Дъга

Автор: Джули Сайкс

Преводач: Росица Тодорова

ISBN: 9789542845393

Дата на издаване: 2023

Страници: 112

Корична цена: 11.9 лв.

Прочетете книгите, които вдъхновиха хитовия анимационен сериал на Netflix.

 

Когато най-добрият ти приятел е еднорог, вълшебните приключения са гарантирани. Представете си училище, където можеш да се грижиш за свой собствен еднорог – магическо създание, което може да говори и да прави чудеса. Така е в Академията за еднорози на красивия Остров на еднорозите.

 

Десетгодишната София изгаря от нетърпение за своя първи учебен ден. Училището, където ще прекара една година, не е обикновено. Там учат както деца, така и еднорози – митични създания, които могат да говорят и да правят вълшебства. Всеки ученик в Академията за еднорози има за задача да помогне на своя еднорог да намери магическата си сила. Ако успее, детето и еднорогът ще бъдат свързани завинаги.

 

Но докато се запознава с нови приятели и свиква с всички чудеса на новото си училище, София разбира, че нещо не е наред. Академията и целият Остров на еднорозите са опасност. Нещо странно се случва със Сияйното езеро, от което вълшебните създания черпят своите сили.

 

София и нейният великолепен еднорог Дъга знаят, че могат да оправят нещата. Но ще трябва да са много смели и съобразителни, за да решат загадката, така че учебната година да не се провали.

 

„София и Дъга“ е първата книга от детската поредица на Джули Сайкс „Академия за еднорози“. Във всяка отделна история писателката разказва за приключенията на едно от децата в училището по вълшебства и за неговия еднорог, който трябва да открие магическата си сила.

 

Поредицата „Академия за еднорози“ вдъхнови създаването на едноименния анимационен сериал на Netflix, който стартира през ноември 2023 г. и в първата си седмица достигна номер 1 сред детските сериали в 14 страни, сред които САЩ, Канада, Франция, Великобритания и Германия.