Продължете към съдържанието

Академия за еднорози – Скарлет и Жар

Автор: Джули Сайкс

Преводач: Росица Тодорова

ISBN: 9789542845409

Дата на издаване: 2023

Страници: 112

Корична цена: 11.9 лв.

Когато най-добрият ти приятел е еднорог, вълшебните приключения са гарантирани. Представете си училище, където можеш да се грижиш за свой собствен еднорог – магическо създание, което може да говори и да прави чудеса. Така е в Академията за еднорози на красивия Остров на еднорозите.

 

Прочетете книгите, които вдъхновиха хитовия анимационен сериал на Netflix.

 

Скарлет е ученичка в Академията за еднорози – едно необикновено училище, където деца и еднорози заедно опознават света на магията. Дори на такова невероятно място обаче трябва да се спазват правила, а Скарлет често така се увлича в игри, че съвсем забравя за правилата.

 

Когато нейният еднорог Жар тъкмо е открил своята огнена магия, Академията е застигната от бедствие. Сияйното езеро замръзва и колкото и учителите да се опитват да разтопят ледовете му, вълшебната вода за еднорози е на привършване.

 

В тази ситуация точно Скарлет и Жар сякаш могат да помогнат. Налага се да нарушат няколко правила и да пренебрегнат строгите указания на учителите, но няма друг начин – огнената магия на Жар и смелостта на Скарлет са точно това, от което Академия се нуждае.

 

„Скарлет и Жар“ е втората книга от детската поредица на Джули Сайкс „Академия за еднорози“. Във всяка отделна история писателката разказва за приключенията на едно от децата в училището по вълшебства и за неговия еднорог, който трябва да открие магическата си сила.

 

Поредицата „Академия за еднорози“ вдъхнови създаването на едноименния анимационен сериал на Netflix, който стартира през ноември 2023 г. и в първата си седмица достигна номер 1 сред детските сериали в 14 страни, сред които САЩ, Канада, Франция, Великобритания и Германия.