Продължете към съдържанието

Академия за еднорози – Ейва и Звезда

Автор: Джули Сайкс

Преводач: Росица Тодорова

ISBN: 9789542845416

Дата на издаване: 2023

Страници: 112

Корична цена: 11.9 лв.

Когато най-добрият ти приятел е еднорог, вълшебните приключения са гарантирани. Представете си училище, където можеш да се грижиш за свой собствен еднорог – магическо създание, което може да говори и да прави чудеса. Така е в Академията за еднорози на красивия Остров на еднорозите.

 

Прочетете книгите, които вдъхновиха хитовия анимационен сериал на Netflix.

 

Ейва учи в Академията за еднорози – едно необикновено училище, където деца и еднорози заедно опознават света на магията. Тя обаче има чувството, че не се справя толкова добре, колкото своите приятелки София и Скарлет. Не я бива много в четенето, а и еднорогът ѝ още не е открил магическата си сила.

 

Ейва обаче знае всичко за растенията и градинарството и когато за пореден път Академията за еднорози отново е заплашена от опасност, именно нейните познания могат да помогнат да се намери решение.

 

Всички небесни боровинки са изчезнали. Храната на еднорозите, която расте край Академията и им дава магически сили, е на изчерпване. Ейва и нейният еднорог Звезда са единствените, които могат да намерят още.

 

„Ейва и Звезда“ е третата книга от детската поредица на Джули Сайкс „Академия за еднорози“. Във всяка отделна история писателката разказва за приключенията на едно от децата в училището по вълшебства и за неговия еднорог, който трябва да открие магическата си сила.

 

Поредицата „Академия за еднорози“ вдъхнови създаването на едноименния анимационен сериал на Netflix, който стартира през ноември 2023 г. и в първата си седмица достигна номер 1 сред детските сериали в 14 страни, сред които САЩ, Канада, Франция, Великобритания и Германия.