Продължете към съдържанието

Жажда

Автор: Захари Карабашлиев

Илюстрации от: Дамян Дамянов

Дизайн на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542827658

Дата на издаване: 2018

Страници: 112

Корица: твърда

Корична цена: 14 лв.

Какво чуваме, когато слушаме? Какво виждаме, когато гледаме? Защо понякога животът ни отнема най-скъпото, за да ни даде най-важното?

 

„Илюстрациите за тази книга, подобно на героя в нея, се лутаха дълго, изгубени в морето на изобразителното. Започнаха твърде уверено, като конкретни графични рисунки, но тъй като истината никога не е черно-бяла, постепенно изгубваха ясните си очертания, за да се превърнат в свободни, жадни за друг живот акварели.“

Дамян Дамянов

 

Захари Карабашлиев е автор на книгите „Хавра“, „18% сиво“, „Не толкова кратка история на самолета“, „Откат“ и други. Неговите истории са превеждани на английски, немски, френски, полски, сърбохърватски, руски, арабски и др. Включен е в престижната американска антология „Най-добрата европейска проза 2018“, носител е на повечето национални награди.


Дамян Дамянов е български художник. Работи предимно в областта на плаката, книгата и илюстрацията, калиграфията. Също така преподава, има няколко самостоятелни изложби, а една от тях – типографският и социален експеримент „Под езика“, съществува и като книга.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Жажда”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *